Dekorera er bröllopsbil till bröllopskörningen

bröllopsbil bröllopsköring

En av höjdpunkterna på många bröllop är när brudparet kommer ut ur kyrkan och blir upphämtade av en perfekt bröllopsbil. Ett mycket romantiskt ögonblick är när brudparet åker i väg i sin vackert dekorerade bröllopsbil, något som gästerna gärna hjälper till att föreviga då det ofta fotograferas från alla håll och kanter.

Bröllopsbil som passar er smak och stil

Kanske är ni ute efter en helt unik bröllopsbil? Smaken är som baken, vissa har stort hjärta för veteranbilar medan andra föredrar att göra sin bröllopskörning i en klassisk amerikansk limousine som ger bröllopet en exklusiv touch. En romantisk bröllopsbil gör att hela bröllopet får en mer exklusiv prägel när bruden och brudgummen stilfullt kan glida ner i sätena och njuta av att vara nygifta, medan de kör iväg med var sitt glas champagne i handen.

Bildekorationer till er bröllopskörning

I vår webbshop finns gott om bildekorationer ni kan välja att smycka er bröllopsbil med. Dekorera er bil med girlanger, speciella bilskyltar med text, vimplar och flaggor eller kombinera girlanger av tyll med blombuketter i bröllopets färger. Sätt gärna en skylt med texten ”Just Married” för att visa hela världen att ni är lyckligt nygifta.

Vill ni göra era egna bildekorationer så har vi ett brett utbud av organza tyger och band i olika färger som passar bra skapa dekorationer utav. Vi har också färdiga dekorationer som man kan fästa på bröllopsbilen.

Bildekoration kit Vit

Låt bröllopsbilen vara med vid fotograferingen

En vackert smyckad bil brukar kunna fungera som en perfekt kuliss vid bröllopsfotograferingen. Att lägga ner lite extra kraft och energi på att hitta den perfekta bilen för just er bröllopstur, är ofta mödan värt. Kanske känner ni någon i bekantskapskretsen som är ägare till en bil som är lite utöver det vanliga, annars brukar det kunna gå bra att hyra en bil för en kostnad runt några tusenlappar inklusive chaufför.

Lycka till i jakten på den perfekta bröllopsbilen som sätter guldkant på just ert bröllop!

Hos oss gästbloggar EM Event

Vi på EM Event har fått äran att gästskriva ett par rader i Bröllopsdekorationers blogg.

Vi hittade sidan av en slump när vi googlade efter saker till ett event vi skulle göra och efter det har vi flitigt besökt deras hemsida.

Vi är specialiserade på att göra blogg, privat och företags event vi handlar gärna från sidan då vi hittat både roliga och annorlunda saker dessutom tipsar dom om idéer och roliga lösningar.

Vi på EM Event är kreativa, engagerade och personliga i alla våra events vi gör. Vi jobbar alltid efter en röd tråd och ett tema. Alla våra event är genomtänkta och planerat i minsta detalj vi vill att både uppdragsgivare och gäster ska bli överraskade och känna att dom får det där lilla extra.

Vi har alltid en personlig kontakt med våra kunder och gillar att lära känna dom för att eventen ska bli så bra som det bara går.

Ni hittar oss på www.emevent.se

Hur mycket kostar ett bröllop?

hur mycket kostar ett bröllop

Hur mycket kostar ett bröllop? Det är en fråga som många par i giftastankar ställer sig. Hur mycket ett bröllop i slutändan kostar är väldigt olika och beror givetvis på en mängd olika faktorer. I det här inlägget kategoriserar vi upp vad som kan ingå i olika typer av bröllop för att enkelt kunna se vad det blir för skillnad mellan dem.

Budget eller lyx – hur mycket kostar ett bröllop?

Budget

Det går att gifta sig billigt om man inte vill lägga ut mer än några tusenlappar på giftermålet. Den billigaste varianten är en borgerlig vigsel i rådhuset. Här finns varken krav på att du ska ha någon speciell klädsel vid vigseln eller att ni måste växla ringar, här gör man precis som man vill. Vill man gifta sig på lunchrasten så gör man det, eller vill man bjuda med närmsta familjen en eftermiddag och kanske gå ut och äta en bit mat och fira efter ceremonin, så kan man göra det.

Enkelt

Att hålla bröllopet enkelt är ett alternativ som många blivande brudpar väljer. Orsaken kan vara antingen att man aldrig haft några stora drömmar om ett vräkigt bröllop med hundratals gäster, eller att man inte vill lägga varken någon större peng eller för mycket energi på sitt bröllop. Kanske vill man klä sig som en typisk brud men väljer att ha ceremonin på någon annan plats än i en kyrka.

Avancerat

Du som drömt om ditt bröllop sedan barnsben kommer troligtvis inte att nöja dig med ett enklare bröllop. Du vill ha ett ”riktigt” bröllop med brudklänning, brudbukett, tärnor, bröllopsfest och kanske även en bröllopsresa. Ett avancerat och mer påkostat bröllop lutar ofta mer åt det traditionella hållet och ceremonin brukar vara kyrklig, men det blir allt mer populärt att hålla även denna typ av bröllop borgerlig.

Lyx

Ett stort bröllop med hundratals gäster kan kosta precis hur mycket som helst. Här är det endast er plånbok som sätter stopp för hur och vart ni ska gifta er. Har man en obegränsad budget kanske man väljer att ta med sig hela tjocka släkten till en strand på Maldiverna och fira sitt bröllop i flera dagar.

Hur mycket ett bröllop kostar beror på önskemål och budget

 • Klädsel: Många väljer att bära en ärvd brudklänning eller fynda på Tradera eller Blocket. Många brudgummar har redan en kostym i garderoben som de kan använda, annars finns det fynd att göra second hand även för mannen. Ärver eller lånar man klädsel behöver det inte kosta något alls. Väljer man att köpa begagnat kan kostnaden bli från några hundralappar och uppåt. Vill man köpa en ny brudklänning från en bröllopsbutik eller låta en skräddar sy upp en klänning, brukar kostnaden ofta ligga från 5000 kronor och uppåt.
 •  

 • Ceremoni: Prisbilden varierar beroende på vart man väljer att hålla vigseln och om den är kyrklig eller borgerlig. Att gifta sig i kyrkan är kostnadsfritt så länge en av parterna är medlem i Svenska kyrkan, annars kostar det några tusenlappar. I vissa kommuner att det kostnadsfritt att gifta sig borgerligt, medan man i andra kommuner tar ut en administrativ avgift på cirka 500 kronor.
 •  

 • Vigselringar: Vigselringar kan kosta allt i från 0 till väldigt mycket. Hur mycket pengar man väljer att lägga på sin vigselring skiljer sig väldigt mycket från person till person. Vissa väljer att använda en ärvd vigselring eller köper en begagnad på en pantbank eller någon auktionssajt, medan andra väljer att köpa nya matchande ringar till båda makarna eller kanske designa egna unika ringar hos en smed. Priserna varierar väldigt mycket beroende på vad man är ute efter. En begagnad diamantring i 18K guld kan man hitta för några tusenlappar. De flesta väljer att lägga mellan 5000 – 30.000 kr på sin vigselring.
 •  

 • Brudbukett: Brudbuketten kan kosta mellan 0 kronor och ett par tusenlappar. Gifter du dig på våren eller sommaren har naturen gott om vackra blommor som kan vara väldigt fina att göra en brudbukett utav och som dessutom inte kostar något alls. Vill man ha en brudbukett bunden av en florist ligger priset vanligtvis mellan 1000 – 2500 kronor.
 •  

 • Bröllopsfirande: Har man hållit nere kostnaderna på klädsel, ringar och ceremoni så kanske man vill lägga lite mer på själva firandet istället. Många brudpar som valt en enklare ceremoni väljer sedan att bjuda med sina nära och kära på middag och ibland även efterföljande bröllopsfest. En bröllopsmiddag på restaurang kan kosta exempelvis 799 kr per person, exklusive dryck. Vill man istället bjuda sina gäster på fika på en restaurang kan det kosta omkring 149 kr per person. Väljer man att ha en bröllopsfest beror kostnaden på vart du väljer att ha festen, hemma eller om du vill hyra en lokal. När det gäller maten så kan man antingen laga egen mat eller ta in catering. Väljer man catering kan det kosta exempelvis ifrån 300 kronor per person, beroende på vilken typ av mat du väljer och om du vill ha 3 rätters eller buffé. Vissa brudpar väljer att bjuda sina gäster på alkohol under hela kvällen, medan andra bjuder på alkohol till maten men sedan får gästerna handla i någon form utav bar, exempelvis till självkostnadspris. Dekorationer till festlokalen kan man finna för en prisvärd peng, exempelvis i vår webbshop.

Svaret på frågan ”hur mycket kostar ett bröllop” är med andra ord allt ifrån 0 kr till hur mycket som helst och beror på hur pass avancerat och lyxigt man vill ha det. Andra saker som inte är nämnda ovan men som också kan tillkomma som kostnad, kan exempelvis vara om ni vill anlita en fotograf, hyra en bröllopsbil, fixa hår och makeup på salong, väljer att hyra porslin, vill ha underhållning till festen etcetera.

Inspiration till ditt vårbröllop

vårbröllop

Traditionellt sett är våren en årstid för nystart, så vad kan passa bättre än att starta ett liv tillsammans med din älskade genom ett vårbröllop? I detta inlägg bjuder vi på inspiration till dig som vill skapa ett vårtema kring ditt bröllop, med din egen personliga touch och smak.

Drömmar om ett vårbröllop

Våren är den tid på året som många människor tycker allra bäst om. Drömmar om ett vårbröllop är därför inte helt ovanligt, för vad kan vara härligare än att förgylla en utav de bästa dagarna i livet med vackert fågelkvitter, ljusgröna knoppar och underbara vårblommor? Att hålla ceremoni och efterföljande middag och festligheter ute i det gröna är något som ofta uppskattas av gäster till ett vårbröllop, då många längtat efter detta under den mörkare delen av året.

Vårens blommor som utgångspunkt

Utgå ifrån de vårblommor och nyanser som du tycker allra bäst om, så får du ett vårbröllop med både vårkänsla och personlighet. Många av blommorna går fint att kombinera med varandra. Nedan följer några förslag på blommor att inspireras utav.

Vitsippor

Att gifta sig med en brudbukett fylld av vackra vitsippor, kan vara en av orsakerna till att många blivande brudar är extra sugna på ett vårbröllop. För att förstärka vårtemat kan du gärna placera några vitsippor även i håret och i små vaser på det dukade bordet.

Påskliljor

Även påskliljor är väldigt omtyckta vårblommor. Kombinerar du påskliljan med vitsippan så får ditt bröllop ett vårtema med en härlig touch av vår. Den gula färgen från påskliljan får gärna återkomma i dekorationer, dukning och varför inte som färg på brudtärnornas klänningar?

vårbröllop brudtärna

Syren

Syren är också en mycket omtyckt blomma med en härlig färg och doft, perfekt för ett vårbröllop i maj. Fånga gärna upp den lila nyansen i din dukning, brudtärnornas klänningar och/eller brudbuketten.

I vår webbshop kan man shoppa efter färgtema, exempelvis Färgtema ljuslila.

vårbröllop färgtema

Fler tips för bröllopspresenter – Upplevelsepresenter

Fler tips för bröllopspresenter –  Upplevelsepresenter

Du har alltså blivit inbjuden till bröllop? Har du ingen aning om vad du ska ge till brudparet i present? Även om paret önskat sig en vattenkokare kanske det ändå inte är det bästa, för vad händer om de får samma present av någon annan gäst? Vad ska man ha två eller tre vattenkokare till? En för tevatten, en för kaffevatten och en i reserv? Köksgeråd i all ära, det behöver man när man flyttar ihop eller planerar familj, men vad kan man annars införskaffa? Särskilt om du känner paret eller en av dom väl så kan det vara roligt att ge dom något personligt. Något som du vet att hon, han eller de båda verkligen gillar. Varför inte ge ett minne för livet? Genom en fin upplevelse som paret delar och minns så kommer de också att minnas dig.

 

Det fina med just upplevelser är att det finns så otroligt mycket man kan uppleva och så mycket att välja på. Här finns det hur många bra tips på bröllopspresenter  som helst. Det fina med just upplevelsepresenter är att du kan hitta något för en budget som passar just dig och din egen ekonomi, allt från några hundralappar uppåt till många tusenlappar.

 

Vad är brudparet intresserad av? Ofta brukar man ju ty sig till personer som gillar samma saker, så om du vet att en av dom gillar något så borde den andra gilla det. Kanske man kan vara lite försiktig eller extra säker på sin sak om det gäller sådant som fallskärmshoppning, ballongfärd eller en helikoptertur över Stockholm.

upplevelsepresent

 

Men middagar, teaterbesök och stilla kryssningar bör de flesta alla. Kanske de båda är motorfantaster och skulle gilla att testa motorkraften i riktiga fartvidunder? Eller så kanske du tycker att de bör få lite äktenskaplig träning genom att tävla om vem som är bäst på wakeboard? Eller kanske bör de ha lite träning i samarbete genom problemlösning? Lås in dom i ett escape room och låt dom lösa olika problem tillsammans för att få kunna slippa ut.

14 sätt att lösa problem i äktenskapet

Om man har svårt att välja upplevelse eller vill låta brudparet själva välja finns presentkort på upplevelser i olika valörer. De kan då själva avgöra om de vill ha något för den summan eller lägga till pengar själva. En idé till gruppresent, från vänner eller släktingar som går ihop och delar på kostnaden, är att köpa presentkort i samma eller valfria valörer så kan det bli en rejäl summa tillsammans och en extraordinär upplevelse som brudparet får uppleva. Men oavsett om du väljer att ge en utvald upplevelse som bröllopspresenter, något som får brudparet att känna att du tänker just på dom och förstår vad de önskar eller ett presentkort på valfri summa, är en upplevelse en speciell händelse som ofta förblir ett livslångt minne.

Hur du tränar minnet

Blomsterarrangemang till bröllop

blomsterarrangemang till bröllop

Blomsterarrangemang till bröllop – här finns oändligt många varianter att välja mellan! Vissa låter bröllopskoordinatorn ordna med alla dekorationer då detta kräver en hel del planering och engagemang. Många vill dock gärna ha en finger med i spelet när det kommer till val av blommor för kyrka och festlokal.

Blomsterarrangemang till bröllop

Smaken är som baken och inte minst när det kommer till vilken sorts blommor och blomsterarrangemang vi gillar. Har man någorlunda gröna fingrar och tycker om att pyssla med blommor och växter så finns det jättemycket man kan göra på egen hand, vilket även gör att blomsterarrangemangen får en mer personlig prägel. Mycket finns även att köpa, i vår webshop har vi exempelvis en fin girlang av murgröna som man kan lägga ut på det dukade bordet som en vacker dekoration.

Göra egna arrangemang

Har du valt brudklänning, frisyr och brudbukett? Blommorna i kyrkan och festlokalen bör spegla din brudbukett och de färger du valt att genomgående använda som tema, för att hålla en enhetlig känsla. Så länge du följer den röda tråden behöver du inte vara rädd för att låta din kreativa sida komma fram. Lek gärna med detaljer och få dina arrangemang att sticka ut lite; dra uppmärksamhet till sig. Skapa intressanta blomsterarrangemang genom att jobba med kontraster.
 
blommor bröllop

Tips som skapar intressanta kontraster

 • Några ruffa kvistar bland de söta blommorna
 • Använd glasburkar med lock till blommorna istället för vaser
 • Vaser i plåt eller metall i kontrast mot vackra blommor
 • Bind ihop några små glasvaser med ett grovt rep
 • Vacker glasvas fylld med kvistar och grönt

Viss planering krävs

Förberedelser är A och O. När du har skapat dig en bild av vad du vill åstadkomma, anteckna detta så att du kan göra en prioriteringslista. Beroende på vad du har tänkt skapa för typ av arrangemang så behöver du eventuellt införskaffa vissa saker som exempelvis vaser, krukor, floratejp, stickmassa, sekatör och blomstertråd. Blommorna väntar du in i det sista med att köpa eller plocka. För att de ska hålla sig fräscha och vackra längre så bör du förvara dina färdiga arrangemang på en sval plats, gärna i kylen.

Vad det gäller blomsterarrangemang till bröllop, så är det bara din egen fantasi som sätter gränserna. Hoppas att du här har fått några tips på vägen!

Tips på bröllopspresent

bröllopspresent

Hitta rätt bröllopspresent till brudparet

Är du bjuden på bröllop? Underbart! Då funderar du troligtvis på vad du ska ge brudparet i bröllopspresent? I det här inlägget ger vi dig lite tips på hur du kan tänka för att hitta en bröllopspresent som passar just det brudpar som du känner.

Vad önskar sig brudparet?

Ibland har brudparet specifika önskemål redan på inbjudan om vad de önskar sig i present av sina gäster. Det händer att brudpar önskar sig en summa pengar i bröllopspresent.Ofta de ska ut och resa eller håller på att spara ihop till något. Vissa blivande brudpar har en hel lista där de radat upp vad de önskar sig. I de flesta fall har det blivande brudparet dock inte några speciella önskemål när det gäller presenterna. Då är det fritt fram för gästerna att hitta på något passande. Här gäller det att vara noggrann. Du vill ju inte att din gåva ska hamna längst in i garderoben hos brudparet, så välj med omsorg ut något som du tror kan passa paret. Gärna något personligt och väl genomtänkt. Det ska gärna märkas att du har ansträngt dig och verkligen tänkt till i ditt val av gåva, det lär de uppskatta.
bröllop bröllopspresent

Ge bort en gåva där brudparet kan bevara sina bröllopsminnen

En vacker resväska i trä där brudparet kan samla alla sina minnen från bröllopet, är en bröllopspresent som många brudpar verkligen uppskattar eftersom den är både fin och praktisk. Många använder denna väska som en del av hemmets inredning, som en intressant och personlig inredningsdetalj.

Fotoprodukt blir en personlig bröllopspresent

Har du något bra foto på brudparet, eller har möjlighet att få tag i ett bra foto från webben eller av någon gemensam vän? Varför inte göra en vacker uppförstoring som brudparet sedan kan hänga upp på väggen hemma. Vill du inte beställa en stor tavla så finns det ju många roliga fotoprodukter att välja mellan. Kanske väljer du hellre ut en rolig/knasig bild på brudparet, så att din bröllopspresent blir mer åt det roliga hållet. Bara din fantasi sätter gränser!

7 tips till annorlunda gästbok till bröllop

7 tips till annorlunda gästbok till bröllop

 

7 tips till annorlunda gästbok till bröllop:

Behöver du tips på annorlunda och roliga alternativ på gästbok? Vill du överraska dina gäster och samtidigt samla önskningar på ett roligt set? Här kommer några idéer till annorlunda gästbok till bröllop :

Gästbokstavla

Gästbok-Tavla till lyckönskningar är annorlunda gästbok som innehåller 1 träram, 70 st trähjärtan ( 4 x 4 cm) och 1 kort för instruktion.
Gästbokstavla är 30 cm x  42 cm
Använd denna underbara gästbokstavla på ditt bröllop som ett unikt alternativ till den traditionella gästbok! Be dina gäster skriva sina vackra önskningar på trähjärta och sedan stoppa i ramen. Ramen är av vitmålade trä och även har en glasfront

Griffeltavla Mr & Mrs

Gästbok griffeltavla  Mr & Mrs är perfekt som gästbok eller som dekoration.
Låt dina gäster skriver sina namn eller önskningar på tavlan med en vit penna.
Du kan hänga tavla hemma efter bröllopet och minnas denna underbara dag!
Mr & Mrs tavla är 40 x 35 cm 

Hjärtpussel

Gästbok hjärtpussel består av ett hjärtram som är 43 cm högt och 47 cm brett .
Pussel innehåller 58 bitar att skriva önskningar samt instruktionskort på engelska.
Använd denna underbara hjärtpussel på ditt bröllop som ett unikt alternativ till den traditionella gästbok!
Be dina gäster skriva sina vackra önskningar på träpusselbit.

Tavla för fingeravtryck

Gästbok fingeravtryck Trä på en canvasduk.
Mått 30 x 42 cm
3 st stämpeldynor med två olika rosa färger och skylt med instruktion på engelska medföljer.
Låt gästerna lämna fingeravtryck i form av löv på trädet.

Glasburk med träbitar

Annorlunda gästbok med träbitar – Glasburk med träbitar är en annorlunda gäst bok där gästerna kan skriva en liten mening på en hjärtformad träbit som sedan läggs i glasburken genom en liten öppning på locket. Enkelt att öppna med skruv lock.
Innehåller 100 trähjärtan som har storleken 4 x 3,5 cm
Glasburken har storlek 9 x 17 cm
Letar du efter annorlunda gäst bok till ditt bröllop? Då är denna glasburken perfekt för att överraska dina gäster och samla lyckönskningar från ert bröllop. Låt varje gäst skriva sitt namn eller önskning till er på trähjärtan och lämnar i glasburken som ni kan behålla i många år framöver. Denna annorlunda gästboken kan bli prydnad i vardagsrummet. Kolla på filmen.

Kortlåda

Fixa en kuvertlåda  om man bara önskar sig pengabidrag i bröllopspresent.
Fin kortlåda som gästerna lägger sina kuvert i.
Kortlåda Liberty till kort, presenter och önskningar.
Storlek 20×12 cm

Träklossar

Gästbok träklossar – 72 st träbitar till önskningar och hälsningar.
Dina gäster kan använda tomma träklossar att skriva sina önskemål till nygifta, sedan bygga ett torn med dina speciella meddelanden. Jättekul på din bröllopsdag och perfekt set att du kan återuppleva din speciell dag för många år framöver.
Bygg tornet som mäter ca 9x9x36 cm

Vi på Bröllopsdekorationer.com hoppas att du hittar din favorit gästbok från vårt breda sortimentet. Saknar du något eller har funderingar kontakta oss gärna. Vi önskar många fina stunder med bröllopsplaneringen.

Skräddarsydd brudklänning som passar din stil

skräddarsydd brudklänning

Något som de flesta blivande brudar tycker är det roligaste i bröllopsplaneringen, är när det är dags välja brudklänning. Vissa hittar sin drömklänning direkt i butiken, men de flesta väljer en skräddarsydd brudklänning som känns unik och passar just dem.

Planera ditt drömbröllop

Dagen då du gifter dig är en dag som du kommer att minnas under resten av ditt liv. Kanske har du fantiserat om ditt bröllop sedan du var en liten flicka? I så fall är du inte ensam. Många kvinnor har föreställt sig hur det kommer att kännas att skrida fram längs altargången iklädd en underbart vacker brudklänning, med alla gästernas beundrande blickar på sig. Nu när det är dags att göra verklighet av fantasin så är det självklart viktigt att alla detaljer blir rätt, så att du får det bröllop som du har drömt om.

Skräddarsydd brudklänning som passar din stil

För att din fantasi ska kunna bli verklighet, är det såklart viktigt att klänningen känns helt rätt för dig, så du bör välja den med omsorg. Även då du står brud kanske du vill att lite av din personlighet ska framträda? Du ska därför inte välja en brudklänning som någon annan tycker är jättefin, men som du själv är tveksam till om den passar just dig. Alla klär vi oss ju olika till vardags. Vissa kvinnor har en mer söt och feminin stil, medan andra känner sig obekväma i det som är för ”sött” och hellre klär sig i tuffare eller mer klassiska plagg. För att du ska känna dig bekväm i ditt val av brudklänning är det därför bra att utgå ifrån hur du klär dig till vardags. Det finns brudklänningar som är väldigt sockersöta men det finns också de som är mer klassiska och avskalade.

Designa en unik brudklänning utifrån din personliga smak

För att få till en unik och personlig touch på din brudklänning, kan du ta hjälp av en designer. På Strandvägen i centrala Stockholm kan du besöka Richmond Stockholms showroom. Här kan du prova dig fram samtidigt som vi ger dig tips och råd på vilken klänningsmodell som passar just dig allra bäst. Har du egna idéer och vill skapa en alldeles unik brudklänning, så designar vi den utifrån dina önskemål.

Att vi syr upp klänningen efter dina exakta mått gör att din brudklänning kommer att sitta som gjuten på din kropp och du kommer att bli en bedårande vacker brud.

Så väljer du rätt brudsmycken

brudsmycken

Vi har i tidigare blogginlägg pratat om vikten av att din brudklänning, brudbukett och frisyr bör harmonisera för att ge en balanserad helhet i din outfit. Sist men inte minst är det dags att välja brudsmycken, vilket vi pratar om i detta inlägg. För att helheten ska kännas balanserad och resultatet ska bli vackert, så är det viktigt att man har alla detaljer i åtanke vid val av brudsmycken.

Välj rätt brudsmycken till din brudklädsel

Precis som i inlägget om val av brudbukett, så är tanken vid val av smycken i princip densamma. Har du en riktig gräddbakelse till klänning med mycket detaljer och som tar mycket fokus och uppmärksamhet, bör du vara sparsam med smycken. Till en brudklänning med mycket iögonfallande detaljer fungerar det bäst med mindre smycken som inte drar så mycket fokus till sig, gärna klassiska smycken som exempelvis en enkel guld- eller silverlänk och små örhängen.

Har du tvärtom, en väldigt enkel klänning som inte drar mycket uppmärksamhet till sig, fungerar det väldigt bra att satsa på mer detaljrika smycken i modell större, eller en iögonfallande brudbukett istället.

Brudsmycken i fokus

För att skapa den harmoni och balans som är så viktig för att helheten ska bli bra, så måste val av smycken och brudbukett fungera väl tillsammans. En brud med detaljrika smycken i modell större och en stor iögonfallande brudbukett, kommer att ge ett betraktaren ett spretigt intryck. Det blir svårt för betraktaren att veta vart man ska fästa blicken eftersom denna outfit inte har ”balans”. Man kan säga att blommorna och smyckena konkurrerar om uppmärksamheten, vilket är det som leder till obalans. Därför att det viktigt att man bestämmer sig för vad man vill ska ha huvudfokus; brudklänning, brudbukett eller brudsmycken. Har du tänkt dig en frisyr med blommor eller andra accessoarer i och som kommer att dra mycket uppmärksamhet till sig, så bör du även ha frisyren i åtanke när du väljer smycken som ska matcha och harmonisera.

Helheten är A och O

Hur kommer helheten att se ut, det är framförallt det du ska tänka på vid val av klänning, bukett, frisyr och brudsmycken. Det är det som är A och O för att din outfit som brud ska bli sådär enastående vackert ”wow” som alla blivande brudar drömmer om.

Letar du efter accessoarer som exempelvis strumpeband, kika in i vår webbshop och låt dig inspireras!